Kennelen

Il-tempo racingkennel Hundene våre bor i oppvarma kennelbygning med 5 hundegårder. I tillegg er det en stor hundegård utenfor selve kennelbygningen. Vi synes det er svært viktig at hundene har det godt og varmt, slik at de slapper godt av og får restituert seg. De er vel egentlig noen ordentlige ”heimføinger” …. Vi har som regel 2 eller 3 hunder/valper boende inne sammen med oss. Synes det er veldig trivelig å ha et par hunder inne- hadde vært stusselig ellers. Men man må fint finne seg i å støvsuge en god del…..

Vi har pr. i dag 7 voksne hunder,  1 pensjonist og 1 valp. 4 av disse er reinrasa vorstehere, og 5 blandingshunder. De fleste er en god blanding av vorsteh, pointer, greyhound og litt husky. Mest vorsteh. Vi liker veldig godt lettbygde, hardtarbeidene og raske hunder. I tilegg synes vi det er veldig viktig at hundene har et godt gemytt.

Vi har stort sett 1- 2 valper i året. Vi liker å jobbe mest mulig med hvert enkelt individ, så det passer oss godt. 


          Vinter                        
Hundene koser seg i sola en varm skjærtorsdag.....                   SMÅBRUKET VÅRT- FUGLSETH

            

I 2005 kjøpte vi småbruket "Fuglseth", som ligger i Åsmarka. Vi trives veldig godt i området- det er svært snøsikkert, og milevis med treningsvei. Det er ca. 20 min. til Lillehammer, 15 min. til Sjusjøen, og 30 min. til Gjøvik. Vi har ingen nære naboer, noe som gjør det enkelt med tanke på hundedrift. Vi kan fint spenne opp spannet midt på natta uten å være bekymra for sinte naboer. Dette synes vi er fint for oss og hundene våre.

Høsttreninga foregår stort sett hjemme ifra, en god del med firehjuling. Ellers blir det løsturer og sykkeltrening. Ved første snøfall kjører vi opp ei løype fra oss og oppover en grusvei. Blir 9 km t/r. Vintertreninga er mest snørekjøring (stort sett har vi med 4 hunder, slik at 2 er i trekk og 2 løs, og så rullerer de rundt). Sjusjøen- løypenettet og preppinga er utrolig bra- kanskje norges beste?? Vi liker veldig godt å gå på ski, så denne treningsformen passer oss godt. Prøver å få til 1-2 sledeturer i uka, slik at hundene bli vant til liner og best mulig samkjørte.


 
                                                                           Sledetur på Sør-Mesna