Litt om vårt opprett

Hovedformålet vårt med å avle er å avle valper som vi selv skal ha. Men vi beholder stort sett aldri mer enn 2 valper pr.kull, så derfor blir resten av kullet solgt enten til andre hundekjørere eller tur- og familiefolk.


Avlshundene: De hundene vi avler med er også fine familiehunder, og vi vektlegger at hundene skal ha et stabilt og godt gemytt. I tilegg er det jo selvsagt viktig at de er gode trekkhunder og har et godt eksteriør. Blandingskullene er nøye gjennomtenkte og planlagte kull. De fleste blandingstispene våres som vi ønsker å avle med blir også HD-rønket. Vi er ganske strenge på hvilke tisper som skal avles med, og kun et fåtall av våres hunder blir brukt i avlen. 
Valpene blir godt sosialisert med to- og firbeinte.  De 4-5 første ukene vokser de opp inne i huset sammen med oss. Etter hvert er vår erfaring at valpene ønsker større boltreplass, og da flytter de opp i kennelen, hvor de lærer å gå ut og inn av kennel, og kan bestemme når de selv vil være ute og inne. De blir også relativt renslige. De er også "løse" i den store hundegården flere ganger om dagen. De er sammen med mor hele barselperioden.  Valpene blir også mye håndtert av barn og voksne. Vi tar noen bilturer med dem før avreise.Shakira gir hennes 12 valper uteservering på "terassen".....


Valpene blir levert med: fått flere ormkurer, chip, parvo-vaksine og standard NKK kontrakt og veterinær-attest. Reinrasa kull blir registrert i Norsk kennelklubb. Alle valpekjøpere får med seg for som valpen er vant til å spise. 


Levering: Valpene blir levert ved 8 ukers alder. Vi kan i noen tilfelle ha valpen her lengre, men etter 9 ukers alder må det betales et gebyr på 200 kr pr. dag. Dette for å dekke merarbeid og forutgifter. 


- Vi forbeholder oss også 1. rett til å kjøpe valpen/hunden tilbake ved en event. omplassering/salg.

- Vi oppfordrer de som kjøper reinrasa valp til å HD rønke hunden ved 1,5 års alder.

- Råd, veiledning og oppfølging for de som ønsker det.

- Vi gjør oppmerskom på at det ikke er første mann til mølla prinsippet når man setter seg opp på en valpeliste- vi velger fritt de vi vil selge til. 


Vi setter ingen krav til at valpen skal brukes til konkurransekjøring- eller utstilling. Men dette er aktive brukshunder, som krever mye mosjon så vi selger KUN til hundekjørere og aktive familier/friluftsmennesker. De som er bare er ute etter en "sofahund" må finne en annen rase/oppdretter.

Vi legger STOR vekt på å finne gode hjem til valpene våre- 
Hundepass: vi tar på oss noe pass av valpen/hunden, max 2-3 stk om gangen (hvis vi har anledning). Hunden blir med på dagligdagse aktiviterer (trening, løsslipp i kennel, ski eller slede på vinteren). Vi ser helst at de er vant til å stå i hundegård, om ikke annet må de være vant til bur. For er inkl. i pris. Hunden må ikke være sjuk (kennelhoste, diare etc), og fått de anbefalte vaksinene/ormkurene.

Pris for en hund/valp er 300 kr dagen, og for 2 stk 500 kr. pr. dag.   
 Dette er "Kari" etter Shakira og Sheriff