Mona


MONA

Født: 11.04.1976
Kjønn: tispe
Rase: reinrasa halling
Høyde: 166 cm
Vekt: ?
Mor/far: Gunna x Torleiv                                    (Fotograf: Svein Øksnevad)

Jeg har ALLTID vært veldig dyregal og dyreglad, og mitt Høyeste ønske da jeg var liten var å få hund, og mor mi sa: ”Når du blir stor kan du få så mange hunder du vil…….” . Veit ikke om ho hadde regnet med så mange hunder da  …. Jeg har gått aktivt langrenn (og litt skiskyting) til jeg var 19 år, og var nok det man kan kalle veldig seriøs.

Elsker fortsatt å gå på ski, men nå er jeg mosjonist og trimmer… Trives vel aller best ute i skogen, eller på ski med hundene mine- da synes jeg at livet er helt topp.Første bekjentskapet til sprint hunder var via ei venninne som kjente Birgitte Næss Wærner. Vi skulle overta en hund fra henne, og slik fikk vi Gurin. Han var en herlig type- utrolig flott, men kanskje litt lat til å bli topphund. Men for Svein Ivar og meg var han en helt super! Et år etter at vi fikk Gurin ringte Birgitte og lurte på om vi ville ha Marte…. Hjelp, to hunder? Går det an??… MEN jo da - det ble ei heilbrun frøken i flokken, og vi ble en liten familie på 4. Vi har hatt utrolig mange og fine turer, og de to var å regne som ”barna” våres. Marte ble sjuk, og reiste til de evige jaktmarker 11 år gammel…. Gurin ble 12 år og forlot oss, våren 2010. Gurin og Marte vil for alltid være veldig spesielle for oss… - og vi savner dem masse.
                                                                                                                                         

Vi har vært veldig heldig og fått mye erfaring ved å jobbe på stor-kennel hos Asbjørn og Sigurd Erdal Aase i Mesnali. De hadde mellom 60-70 hunder med stort og smått. Svein Ivar og jeg hadde 3 kjempefine og lærerike år der, hvor vi fikk kjørt mye hund (og plukka mye møkk…). De kan veldig mye om hund og hundekjøring, og lot oss få kjøre og trene de beste bikkjene. Vi har tatt med oss mye lærdom derifra.

 

 

 

 

 


 

 

 

Svein Ivar og jeg ble kjærester da jeg var 16 år, og vi har (med et lite avbrekk på 1,5 år) holdt sammen siden den gang… Det begynner å bli mange år...... I 2003 giftet vi oss, og vi har to små sønner sammen; Iver og Ådne. 

Sammen dyrker vi lidenskapen eller lidelsen (?)HUNDER….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ellers er jeg utdannet sjukepleier, og jobber på Lillehammer sjukehus.
Non-stop dogwear opptar også mye av tida vår - ta en titt på hjemmesida vår www.non-stopdogwear.no.

 

 

 Meritter (slede):
3 x NM sølv
2 x NM bronse